Saturday, 13 June 2015

Restoran Hadrotul Maut.



The Simpson's


Actually,I tak reti eja nama restoran tuh.-.-

Ada apa kat restoran tu?Ada makanan lah.Makanan apa?Ada nasi arab yang terbahagi kepada dua iaitu:-

  • Nasi Kabsah
  • Nasi Mandey
Okay don't ask me macam mana rupa nasi tu kay?Cause Ana tak reti nak describe hehe.

Ada banyak lagi menu actually.But Ana and family Ana selalu order dua tu je.

Kat situ,jus buah-buahan dia memang mantop.Pure kot.Memang fresh betul juice kat situ.Datang pulak gelas besar,hurmm,memang kenyanglahh...

Okay balik kepada nasi tadi.

Family Ana termasuk Ana ada 5 orang.So kita orang order lah 3 Mandey, 2 Kabsah.Datang-datang.sebumbung nasi tu.Penuh pinggan.Tinggi pulak tu nasi tu.I mean banyak gile.Seolah-olah nasi tu tiga pinggan tapi diletakkan dalam satu pinggan.Faham,tak faham sudah .Hehe gurau je.Jangan marahh.


Satu suap dah boleh buat orang terkedu.Sedap gilee.Nasi dia perfect ditanak.Rempah yang cukup,beras yang panjang dan lembut.


Okay,kesian korang,Ana ceritalah sikit pasal nasi Hadhari and Nasi Kabsah ye.

NASI Mandey

Nasi nya rasa smokey-smokey gitu.Tak pedas,selalu kanak-kanak order yang ni,tapi hah lantaklah,makanan ni tiada batasnya,betul ko tidak.
NASI KABSAH

Nasi nya kuat rasa rempah.And,tak pedas,tapi lenga sikit.You know maksud lenga right?Lenga ni macam entahlah susah nak describe.

Okaylah,for me,makanan kat sini amat berpatutan.Owner nya dari Yaman .So resipinya mestilah pure dari Yaman kan? Hahah.On my opinion,harga makanan tu berpatutan.So korang takdelah rugi or whatever.Maklumlah,susah nak cari makanan Arab yang sedap,banyak dan tempat makan yang selesa.Untuk pengetahuan korang,restoran ni ada air-cond tau.Bersih pulak tuhh. Selalu nasi Arab yang kat shopping complex tu ....Entahlah,kome sampai sini kome boleh lah compare.Ana taknak cakap apa-apa ye.


Btw,cakap-cakap tapi tak bagitahu pun tempatnya.Hehe.

Di tempat Anna,Seri Manjung.

Restoran itu kira ....sebelah hadapan kiri Econsave Manjung.Ataupun,dari simpang Tesco korang straight je,pastu waktu lalu depan econsave tu ,korang usha-usha lah kedai-kedai hadapan Econsave tu.AND,PERINGATAN,KEDAI TU BUKAN DALAM OR LUAR ECONSAVE.IANYA BERHADAPAN SEBERANG JALAN.Korang usha-usha lah ye.Ana ni tak reti sangat bab describe-describe ni.Heheh.

Sorry,satu pun gambar yang relate to post Ana tak masukkan .hehe.
Setakat ini sahaja coretan Ana,hope korang kelaparan sambil baca post ni.Maih datang Manjung cari restoran niii..Muahh ,sayang korang.

 

No comments:

Post a Comment

hey babes,no harsh word!