Sunday, 7 April 2013

Hello,Hello Camping

Assalamualaikum...*Eh,assalamualaikum plak die....selalu die heello le..apele...* Eh!Mestilah! kan baru balik dari kem ibadah..tersangatlah seronok you knoww...Biar saya cite dari awal sampai akhir.



Daftar

Waktu daftar,saya sampai kul 2.45 cam gitu...Tengok-tengok aliya and madonna takde..depe kata nak datang kul 2.30..hampeh...lepas daftar,kitorang lepak2,pastu mak si gedik tu datang...tibe2 menyebok...tak tau malu,,,saya kan ada history dengan mak si gedik dan si gedik tu....so...saya pon ajak madonna gi tandas...lama gak..kitorang bukan wat pe pon...tunggu bile mak si gedik tu nak blah..Masa tu madonna dah balik....saya tak balik2 dari tandas tunggu mak si gedik tu blah..




Cu teka.Mana saya?Saya dalam tandas la..ni mak Siti yang ambik..

Taklimat

Hoh....macam biase la///

Pasang Khemah..

Oooh.kumpulan kami ada 9 orang...Ketuanya Maisofia  ...Jadi khemah ada 2..1 khemah udak dajah 4 bawak...2 kemah udak dajah 5 bawak...Saya and Maisofia dapat duduk 4 orang dalam khemah udak dajah4 tu..*bangga..dapat sekhemah ngan ketua kumpulan..

Solat Asar.

Hooray!nak tau nape horay?saya,mai,alya,madonna dapat duduk sof pertama wey!Diberkati malaikat!

Lukis bendera.



Cu teka...mana saya????Sya malu ma...mean saya takde dalam pic ni.,..saya ni malangkan?
Masa tu bawak berus pastu colouring bendera tu...Walau tak menang,tapi best ...It's ok..Fighting!

Makan minum,solat maghrib,solat isyak

Agak kecewa weyh..maklumla..takdapat sof 1.. pastu cawan and botol hilang...Serious,tak tipu,saya nangis waktu solat tu..Sedey sangat tu..sampai nangis2 dalam solat...


Ceramah solat oleh Ustaz Seleman

Actually bkan cerama..mengajar,,,best..ustaz tu lawak//

Ceramah oleh Ustaz Faizal (ustaz jemputan)

Best...macam2 die tunjuk..Tajuk ? "Rahsia"

Tidoq

Tido la..ape lagi lepas sebelum ceramah makan bihun sup..lepas ceramah tidur..Actually masa sebelum tidur,depa alihkan khemah pastu jumpa cawan and botol saya yang hilang!Weehee!Seronok gile masa tu!Nak tejun bangunan je rasa..takleh tidur..panas...and khemah langsung tak lapik..bayangkan,baring atas jalan raya...Sakit tak badan?Lol.Tertidur gak..tapi kul 2.00 pagi saya tersedar...sebab gatal2..nyamuk banyak..sebab dekat dengan padang...tapi sejuk ma..

Qiammulai

Syok weyh!Tapi nak marah kat senior kami dajah 6 tu...Rude betolla...Kejut bangun kul 3.30..cikgu suruh bangun kul 4.30..depa punyala gedik pegi kejut kami punyala awai sejam.Pastu jerit2 "Woi bangunla...Bangun..hangpa taknak qiammulai kaaa?!"..sape kate taknak?!!Kome yang kejut awai sangat..awai setengah jam orang marah , apatah lagi awai sejam....galok sangat..Pastu ada budak yang tak bangun..kebetulan plak cikgu lalu..depo pon kene hentam ah.."Hey!kenapa kejut dorang?Awal lagi ni!Biarkan kawan tidur dulu..satgi depa maila.."..Waktu solat tahjud,katakan terus waktu Qiammulai,saya dan Mai dapat sof petama...Alhamdulillah...waktu tu...akak senior yang banyak tidoq..ha..saya ngantok jo le..First time Qiammulai,solat tahjud dan sebagainya..

Senam Aerobik

Seronok,tapi hujan..nak wat cane...Sabor jele..Si gedik tu action..dok pandang2 saye..

Breakfast

Yay!Seddaaapp...makan apa?Makan nasi lemak jew..tapi sebab keikhlasan,sedaplah jadinya.

Ceramah Ustaz Seleman bahagian 2

Kalini Solat Jama' la plak..Best gile...Budak laki siap tidoq..ustaz pon komen yang lawak2...Secret ...hahaha...sangatla lawak..

Akademik Islam

Ya!kene buat demonstrasi..*bukan politik ye*...Demonstrasi solat dan jawab soalan..Malangnye,kumpulan kami and kumpulan 4 tak dapat buat..Sedey tau...Kalau tidak,saya jadi Iqamah..Suara saya sedap apa..*CeHH* ..Betulla!Saya naib johan iqamah masa dajah 2..*Bajet kew hang ni?* ..tak ah..tak bajet..

Lunch

Lunch sangat seedaaaaaaaaaaaaaaaaaaappppppp...makan Nasi Biriyani..*Excuse me,Nasi Briyani cek kak*...dengan air oren yang tawaq..rasa air masak je..

Solat Zohor

First!Sof pertama!Alhamdullillah again

Explorace

Biar,saya katakan,ini aktiviti paling seronok!Weehee!Saya cari..tapi tak jumpa..hehehe...Mula2 geng ngan budak perempuan...tapi Sir Zul kata jangan berpecah dan mesti ada sorang dua orang ikut pencari nye..so terpaksa ikut Zakwan dajah 6 sebab apa2 die yang jumpe...Die langsung tanak kejesama..saya ada belakang die pon die buat saya ni hantu..dahlah macam kilat..Orang toleh sikit dah hilang..Seriously penat nak kejar die..last kali die bukan jumpa apa pon..

Solat Asar

Yay.Sof petama..lepas kemas barang baru solat..but..si gedik tu pun sof pertama..Maybe rezeki die..

Penyampaian Hadiah

Bile semua dah settle..PEnyampaian hadiahla..apa lagi..


  1. Hadiah untuk semua kumpulan yang penat2,..yang tak penat tak payah..hehe..
  2. Hadiah tutup / pasang khemah paling kemas.. (kami,nombor 2..Alhamdullillah)
Alhamdullillah..Ini untuk yang bajet , kecuali Maisofia..Maisofia je tak bajet..Maisofia baik tau..

  1. Tokoh Perkhemahan Terbaik Kategori Lelaki = Faiz Zulqarnain
  2. Tokoh Perkhemahan Terbaik Kategori Perem.= (Si Gedik)
Yang paling baik
  1. Tokoh Salsiah Terbaik = Nur Maisofia! (berikan tepukan yang gemuruh,tepuk je depan laptop)
Mai tak bajet..Tapi perkhemahan terbaik tu memang unfair.Sya frust gile.Cikgu tengok sI Gedik tu tolong sikit sangat tetapi perfect,terus dapat anugerah..Manusia memang tak adil waktu menilai..Tapi Allah je yang adil.Lepas dapat anugerah,waktu nak balik,budak tu nampak saya,siap jeling lagi..Sedih masa tu..Dala nak angkat beg batu..pastu si gedik tu buat camtu kat saya..Sampai termimpi2 saya dapat anugerah Tokoh Perkhemahan Terbaik..saya tak tipu..Macam ni mimpi saya

(dok tempat yang sama macam anugerah semalam) "Anugerah Tokoh Perkhemahan Terbaik Kategori Perempuan,jatuh kepada, Nur Adriana Batrisyia!

Masa tu saya happy sangat..sedar2 mimpi rupenye..frust sangat..Bye..sebelum tu nak tunjuk hadiah yang saya dapat






Bye

2 comments:

  1. Entri kamu panjang maaaa ... Terima kasih sebab tepuk tangan *In front of monitor*
    Alhamdullilah , kita selalu dapat saf pertama !

    ReplyDelete

hey babes,no harsh word!